En dagstur till pittoreska byn Frigiliana

Vår boostvecka kommer bestå av en mix av olika träning, upplevelser och njutning av livet. 

En av dagarna planerar vi att ta en vandring till den underbara lilla bergsbyn Frigilana. Det blir även lunch där och lite tid för att strosa runt och upptäcka byns fina gränder, butiker, platser m.m. Sedan blir det gemensam resa hem.

 

Här kommer lite info om bergsbyn som år efter år vinner utmärkelsen som Andalusiens vackraste lilla by, så den vill vi gärna visa er. 

"Frigiliana, den pittoreska byn är en populär by för de som söker något riktigt romantiskt i typisk spansk anda, denna exceptionellt vackra by har verkligen en unik karaktär som bjuder på många olika äventyr och känslor.

Här hittar du en labyrint av kullerstensgator, med vitkalkade hus som skapar en fantastisk kontrast mot den blå himlen och de röda taken. De färgglada blomkrukorna är packade med en fantastisk blandning av bougainvillea, lavendel och jasmin som bidrar till ytterligare en extra färgklick till denna förtrollande plats.

 

För att förstå sig bättre på byn så kan dela in den i två delar. Den nya och lägre delen av byn och den äldre stadsdelen Morisco-Mudéjar som egentligen är den övre delen och dessutom det område man borde åka till.

Att vandra på gatorna bidrar till glädje på många olika sätt och ibland kan du nästan känna och tro på något sätt, att du har har åkt tillbaka i tiden, tillbaka till ett land med moriska kungadömen och spanska "conquistadorers", till en plats som känns anmärkningsvärt likt byarna i grannlandet Marocko. 
Hela känslan och atmosfären i Frigiliana är anmärkningsvärd och måste upplevas om du är i närheten.

Smala och slingrande gator döljer något som bara väntar på att utforskas. Frigiliana byggdes på en bergssida och gatorna är väldigt branta. I vissa fall så ska du tänka sig för innan du går ut på promenad på okänd mark.

Att staden är belägen trehundra meter över havet gör att utsikten från Frigiliana blir spektakulär. På en klar vinterdag så är den nordafrikanska kusten synlig och utsikten över Nerja och den omgivande landsbygden kan inte bli mycket bättre än den du hittar från Frigiliana.

 

Historiska och kulturella händelser i Frigiliana

Vad kan du göra i Frigiliana?

 

har du frågor till oss, så kontaktar du oss på egotrippen@mail.com eller kikar inpå vår Facebookgrupp 

 

 

text och bild

 

12 feb 2018

Välkommen

Välkommen till www.heladu.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

traningsbloggar.info

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog