Ny gästinstruktör, Monika Ryberg...

Vi har nöjet att presentera Monika, som är vär gästintruktur på resan vi gör 1-8 Maj 2019. Monika kommer guida dig genom yogapass och meditatition. Monika finns på plats och är delaktig under veckan.
Så här presenterar hon sig: 
-Jag heter Monika och är sedan några månader tillbaka delägare i ShenDao Yoga, ett yogaställe mitt i Uppsala, där jag också undervisar fyra kvällar i veckan. Utöver yoga så arbetar jag som slöjdlärare fyra dagar i veckan på en kommunal skola i Uppsala.

Första gången jag utövade fysisk yoga var i ett klassrum på den skola som jag arbetade på då. Året var 2003 och min kollega som sedan en tid tillbaka praktiserade Ashtanga Yoga undervisade oss i solhälningen. Det är 16 år sedan nu och fortfarande är solhälsningen min favoritrörelse. För mig handlar yoga om min inre resa. Om mitt sinne är splittrat tar yogan mig tillbaka till nuet. Livet är i ständig förändring och yogan hjälper till att hitta balansen. 

Mitt yogautövande började i Ashtanga Yoga och fortsatte så ett par år till. Det var först 2012 då jag sökte en annan yogaform, som jag hittade den yogaformen som jag utövar idag. Satyananda yogan innehåller dels fysikska rörelser, men också djupavslappning och meditation. Ett år senare började jag en två-årig yogalärarubildnig på ett ashram i Hälsningland och 2014 började jag att undervisa i yoga.. Mitt intresse för kroppens anatomi ledde in mig på Yin yoga och år 2018 gick jag en 50 h grundkurs. I juli åker jag till Maldiverna för att gå tvåveckors fördjupning i Yin yoga. Under våren går jag en kurs i Buddhistisk meditation."
Varmt välkommen Monika säger vi, och ser fram emot att snart ses och köra igång.
8 apr 2019