Vandring i bergen...

 

Vi vill ha lite variation på vår boost-vecka, så vi har lagt in en heldag i vårt program med att besöka någon grannby och göra en vandring.

 

På vår sista tripp, i Maj 2018 stod Frigiliana på programmet. Frigiliana har blivit utsedd till den vackraste byn i Andalusien flera gånger, samt att det finns ett flertal vandringsleder där.

 

 

Så sagt och gjort så tog gruppen bussen till Nerja, för att därifrån vandra upp till byn.


Utseendemässigt var vi nöjda med byn, för den är väldigt  vacker, allt är vitt, blommor överallt och pittoreskt med ljuvligt vackra stengator i olika mönster. 

 

Men frågar du mig så känns det som en turistfälla. Det är turister överallt, mer Svenskar, Engelskmän, Norrmän, Danskar än Andalusier. Maten var under all kritik, men trevlig personal på de flesta ställena, det ska de ha ett plus för.

 

 

Jag och Nina har även varit i Frigiliana för att testa de leder som utgår från byn byn.Men ur säkerhetsperspektiv så hade de nog aldrig fått existerat som en vandringsled i Sverige.

Början och slutet av leden gick i en flodfåra, med vatten. Så man borde haft med sig ett ombyte för fötterna. Sedan fanns det nästan inga skyltar alls. Vi mötte flera vandrare som irrade runt och inte visste vart de skulle ta vägen. Det var även en hel del svåra passager, trots att leden var klassad som ”lätt”. 

 

 

Så vi stryker faktiskt Frigiliana ur vårt program. Den har inte levt upp till sitt rykte, eller vår förväntan på äkthet.

 

Vi har dock hittat en annan liten by, Otivar...

...som vi ska testa av och se om den är mer vandringsvänlig wink

Vi passar då även på att pulsen på Otivar, och se om det är en ”äkta” by, med genuint god mat, och inte bara en fasad för turisterna. 

 

Du hänger väl med i September?

#måbästvecka, #boostvecka, #helaDu, 

28 maj 2018