Blogg

Alla Hjärtans dag...

13 feb 2019

Nu närmar sig vår- och sommartider med stormsteg, och i morgon, 14 februari, på alla hjärtans dag är det många som ger någon de har kär en gåva.

En upplevlse, en superboost, något som på sikt kan skapa fin positiv förändring är väl en fantastisk gåva att ge till någon annan elelr varför inte till dig själv.

Ge dig själveller någon annan något som ligger dig varmt om Hjärtat! 


Häng med oss på vår resa och hitta balansen för välbefinnande under en vecka. Vi erbjuder bland annat löpning/vandring längs den vackra stranden, tuff crosstraining vid havet och lugn yoga på vår terrass med magisk utsikt.
Fyll på med träning du mår bra av, god mat, ett glas vin, ljuset, vänner. Njutning helt enkelt. 
Än finns det platser kvar till vår Njutningsresa så skynda att anmäla dig innan den 20 februari så får du en fin Alla Hjärtans Dag-Present från oss 

Nya tag...

15 jan 2019

Tack 2018, och välkommen 2019  

Då har vi nått mitten av Januari, första månaden på på nya året (och en ny 7-års cykel, se tidigare blogginlägg)

Om du inte reflekterat över vad som hände / inte hände under 2018, ta dig då en funderare på det. Klappa dig på axeln för sådant som du genomförde, man ska alltid belöna och berömma sig själv. Det ger motivation till att orka ta nya tag, förnya dina mål och önskningar.

 

 

Ett tips är att skriva ner vad du har upplevt/gått igenom under 2018. Det har varit ett tufft år med många prövningar för många, och en helt del läxor att ta. Många har brutit upp relationer, blivit av med jobb, bekymmer m.m . Men upp medhakan, du har snart klarat testen!

Med andra ord, gör ett ”bokslut” för 2018, innan du tittar framåt och för kommande år.

 

Sedan ska du ta och skriva ner några mål för 2019. Vad förväntar du dig?  Vad har du för mål? Tycker du det är svårt så tipsar jag dig om följande 4 mål.

 

  1. Karriär, 
  2. Relation,
  3. Hälsa,
  4. Andlighet

 

Skriv ner allt du önskar om Karriär, kanske kommer det upp många olika punkter. Lista dem då från 1 och neråt. Ta det viktigaste målet, bara ett!!! När du genomför det så sätter du upp ett nytt mål osv...

Så gör du samma sak för Relationer, som är alla relationer, partner, vänner, familj etc, vad är viktigast här? Sätt upp ett mål för hälsa, det kan vara allt från att komma igång med träning, nya kostvanor till att till exempel börja morgonbada ;) Ett viktig mål som många glömmer är Andlighet, att lyssna inåt. Det kan du lära dig genom att meditera, affirmera eller helt enkelt utveckla din intuition, ett mycket viktigt mål för att skapa helhet. När du gör detta har du totalt 4 mål på gång, en i varje gengre så att säga.. Inte fler, för då blir det lätt ingenting. 

Om ett år, slutet av 2019, kan du kika på dina utsatta mål,  du kommer bli förvånad över hur mycket du faktiskt har nått av din målsättning.  Du kommer ha stor anledning att än en gång klappa dig på axeln ;)

 

Låt hjärtat visa vägen, ge dina drömmar liv, ta kommandot och tro på att allt är möjligt, bara du är medveten om vad du vill!

Anneli & Nina

Nytändning & livslust....

10 jan 2019

Nytt år, och nya möjligheter.  Det är inte bara nytt år, det är även en ny 7 års cykel vi går in i. Så hela januari ska du använda till att tänka till. Skala bort alla måsten, andras behöv och krav du har på dig, och ställ dig frågan: "hur vill jag att mina kommande 7 åt ska se ut, om det inte fanns några hinder eller måsten?

För det är där du börjar. Sedan formas det till tankar, drömmar och gärna visualisera en film med dig i huvudrollen om  dina kommande 7 år. 

Ett bra sätt kan vara att ladda upp för en nytändning och skapa livskraft. 

 

 

Häng  med oss till Almunecar på vår nästa resa i maj. Fyll på med energi, inspiration och tips och råd att nå dina mål.

Du hittar mer info om det under fliken "Event", där har du tider, priser med mera. Kolla gärna in oss på Facebook  #HelaDu och instagram @teamheladu 

 

Komma över tröskeln...

24 sep 2018

Oavsett om det handlar om nya vanor, träning eller andra mål i livet så är det just "uppstarten", att komma igång som är den första utmaningen, den andra är att faktiskt hänga kvar längre än några veckor.

 

Det är då man behöver suport, rätt målsättning och en hel del "jäklar anamma". Men när resultatet visar sig så blir det din drivkraft. 

 

#egen pt, #mental träning, #coaching

ta höjd...

23 sep 2018

Ta höjd och tänk större än störst. Våga tro att allt är möjligt och se dig själv nå dit du vill.

 

De flesta av oss har en tendens att minimera våra önskningar. Men det är inte svårare att nå stort, än litet. Oavsett om du tror på "The law of attraction" eller mental pepp, så funkar det!

Framsteg...

22 sep 2018

Alla har vi nog haft känslan av att sitta fast. Att inget händer, att man tror att det tillstånd man är i aldrig kommer att förändras, speciellt när man har en "dålig tid". 

 

Men saken är den att inget varar för evigt, inte ens dåliga tider, sorger etc.

Inte heller bra tider varar för evigt, man kan inte, och ska inte frysa tiden. 

Allt förändras, det är så vi utveckals, får nya chanser och växer som människor. 

Det gör även att du kan se till att förändringen går åt det håll du vill. 

Ha klart för dig vad det är du vill uppnå. Vad är ditt mål? Bryt ner det i delmål...och... I dag är du närmre än du var i går ;) 

Lyckas eller falla platt...

16 sep 2018

Har du oxå varit laddat till tusen, börjat träna, eller kanske försöker skapa nya vanor, införskaffar gymkort, mixer, våg och hel outfit. Tycker det är superkul i 2 veckor….. sen faller platt.

Skillnaden mellan att faktisk lyckats med den förändringen man vill uppnå är att få hjälp av PT både vad det gäller träning för kropp som mental träning.

 

 

Allt är möjligt, våga ge dig den förändring du vill uppnå, men se till att du har de ”verktyg” du behöver för att säkra utgången.

PT Nina Corney i full fart med egen träning, hon finns till din tjänst under alla våra MåBäst resor. Under en veckas tid blir du vägledd och coachad på många olika plan, du får en bra plan och målsättning som håller för att lyckas. 

Din superpower....

15 sep 2018

Din superkraft är att du är du och unik.

 

 

 

Så var ditt bästa jag, utveckla dig själv, istället för en dålig kopia av någon annan.

 

#superboost, #måbästvecka, #inspirationsresa, @teamheladu

Kom ihåg att ha kul....

14 sep 2018

Ett skratt förlänger livet, visst är det så, om inte annat så blir det väldigt mycket roligare.

 

Man får det inte roligare än man gör sig ;)

 

Förebilder...

10 sep 2018

Det kan vara så svårt att vara motiverad hela vägen ut.  Även om man har ett mål som är lockande. Det är då man börjar hitta ursäkter för att slippa, hjärnan är finurlig och tankens kraft enorm.

 

Att skaffa sig bra förebilder, människor som gjort det omöjliga möjligt genom att bryta förutfattade meningar och fyrkantigt tänkande, kan faktiskt hjälpa dig att hålla motivationen uppe. 

 

Jag har flera bra förebilder, bland annat Lousie Hay, som kom ut med sin första bok efter 50 års ålder, lärde sig PC-program  vid 60-70, tog salsa lektioner vid 80, och fortsatt utveckla sig och se möjligheter ända till sitt sista andetag vid 90-årsålder. 

 

Sen alla dessa idrottsatleter med handikapp, de visar verkligen att allt är möjligt.  Kanske för att deras motivation blir extra stark... och de visar verkligen att allt är möjligt, bara man vill det tillräckligt mycket.

 

Men ha någon att se upp till, tänk på den personen när det känns svårt, trögt och omöjligt, att kunde XXX så kan jag!

The power of the mind...

9 sep 2018

Tankens kraft är inte att förringa. har vi inte rätt inställning, rätt mål och tror på att vi klarar det  så gör vi troligtvis inte det.

Steg ett är att ha ett mål, du tror på, och en tidsplan. 

Det gäller inte bara träning för kroppen, utan för alla mål vi vill uppnå. Ibland kan det vara bra att få hjälp med målsättningen för att komma dit man vill.

Tankens kraft är underskattad. 

#tankenskraft, #heladu, @teamheladu 

Hösten närmar sig....

6 sep 2018

Hösten närmar sig med stormsteg, och många tycker nog att det är skönt efter en så varm och härlig sommar.  

Alltid lika kul med lite nya höstkläder, och att få känna sig "välklädd" igen.

Men snart så blir det mörkt och man börjar längta efter nästa sommar igen.

 

 

 

Så varför inte samla ihop kompisgänget, börja planera för en härlig upplevelse tillsammans. En bra uppstart med oss i Almunecar kan vara det perfekta startskottet på Sommar-2019.

Eller om du väljer att resa själv, så kommer du massa härliga upplevelser och inspiration med oss.

En, två elelr flera, spelar ingen roll, alla är välkomna.

Var ditt unika jag...

3 sep 2018

 

En helt perfekt människa finns inte, och så tråkigt om det inte finns något personligt, livserfarenhet som format personen, nyfikenhet, och med en egen unik story. 

Om alla skulle föste att man duger precis som man är, så skulle livet bli så mycket mer underbart att leva. 

 

motivation...

2 sep 2018

Med rätt motivation, rätt anledning och ett syfte som man vill uppnå så klarar man allt, oavsett om  vad det gäller...

 

Skaffa dig en bra förebild som klarat att göra skillnad, aknske både utmanat sig själv och andra. Då är det lättara ett ta fram sitt "djävlar anamma" som behövs för att nå den vision du satt upp. 

det hänger ihop....

1 sep 2018

Att träna, oavsett vilken typ det är du tycker är kul och inspirerande så ger det en del positiva "bieffekter".

Inte bara din kropp förändras, utan även ditt tankesätt, attityd och sinne...

← Äldre inlägg