Blogg

17 dagar...

14 apr 2019

Nu är det bara 17 dagar kvar till starten av Vår nästa MåBästVecka. En härlig vecka fullspäckad av härliga upplevelser som sätter guldkant på livet. 

Det blir löpning, yoga, träning, god mat, ni vet väl att Spanien har den nyttigaste maten enligt nya rön.

Vi kommer göra en ny hemlig resa, en endagsutflykt till en magisk plats.

Det blir nymåneritual, meditationer, utamana dig själv, målsättning och massa andra härliga upplevelser an natur, sol, ny vänskap. 

Känner du dig pepp på att hänga med? Det finns fortfarnade plats möjlighet för att bestämam sig i sista minuten. 

 

#måbästvecka #letsdoit #superboost #heladu #andalucia #casaestrella #almunecar

Ny gästinstruktör, Monika Ryberg...

8 apr 2019

Vi har nöjet att presentera Monika, som är vär gästintruktur på resan vi gör 1-8 Maj 2019. Monika kommer guida dig genom yogapass och meditatition. Monika finns på plats och är delaktig under veckan.
Så här presenterar hon sig: 
-Jag heter Monika och är sedan några månader tillbaka delägare i ShenDao Yoga, ett yogaställe mitt i Uppsala, där jag också undervisar fyra kvällar i veckan. Utöver yoga så arbetar jag som slöjdlärare fyra dagar i veckan på en kommunal skola i Uppsala.

Första gången jag utövade fysisk yoga var i ett klassrum på den skola som jag arbetade på då. Året var 2003 och min kollega som sedan en tid tillbaka praktiserade Ashtanga Yoga undervisade oss i solhälningen. Det är 16 år sedan nu och fortfarande är solhälsningen min favoritrörelse. För mig handlar yoga om min inre resa. Om mitt sinne är splittrat tar yogan mig tillbaka till nuet. Livet är i ständig förändring och yogan hjälper till att hitta balansen. 

Mitt yogautövande började i Ashtanga Yoga och fortsatte så ett par år till. Det var först 2012 då jag sökte en annan yogaform, som jag hittade den yogaformen som jag utövar idag. Satyananda yogan innehåller dels fysikska rörelser, men också djupavslappning och meditation. Ett år senare började jag en två-årig yogalärarubildnig på ett ashram i Hälsningland och 2014 började jag att undervisa i yoga.. Mitt intresse för kroppens anatomi ledde in mig på Yin yoga och år 2018 gick jag en 50 h grundkurs. I juli åker jag till Maldiverna för att gå tvåveckors fördjupning i Yin yoga. Under våren går jag en kurs i Buddhistisk meditation."
Varmt välkommen Monika säger vi, och ser fram emot att snart ses och köra igång.

Snart bär det av...

30 mar 2019

Snart bär det av igen! En ny vecka med nya upplevelser. Vi har överträffat oss själva denna redan med nya härliga uppleveser till våra deltagare. 

 

Det blir en härligt Superboost som blir en perfekt uppladdning och start av sommaren, och förhoppningsvis även några mer långsiktiga positiva livsförändringar. Lite nyklar att låsa upp nya dörrar med och vidga sina vyer. 

Finns fortfarande ett par platser kvar, så vill du så kan du! 

#Casaetrella, #Granada, #Andalusien, #Almunecar,#Heladu, #Superboost, #Måbästvecka, 

36 dagar kvar...

26 mar 2019

Nu börjar vår nästa resa närma sig med stormsteg.

 

 

1-8 maj laddar vi med träning för både kropp och själ, sol och hav, skratt och glädje.

Vi njuter av det spanska köket som är den hälsosammaste kosten i värden.

Först till kvarn på de sista platserna.

Väl mött Anneli & Nina 

 

#teamheladu #superboost #måbästvecka

Alla Hjärtans dag...

13 feb 2019

Nu närmar sig vår- och sommartider med stormsteg, och i morgon, 14 februari, på alla hjärtans dag är det många som ger någon de har kär en gåva.

En upplevlse, en superboost, något som på sikt kan skapa fin positiv förändring är väl en fantastisk gåva att ge till någon annan elelr varför inte till dig själv.

Ge dig själveller någon annan något som ligger dig varmt om Hjärtat! 


Häng med oss på vår resa och hitta balansen för välbefinnande under en vecka. Vi erbjuder bland annat löpning/vandring längs den vackra stranden, tuff crosstraining vid havet och lugn yoga på vår terrass med magisk utsikt.
Fyll på med träning du mår bra av, god mat, ett glas vin, ljuset, vänner. Njutning helt enkelt. 
Än finns det platser kvar till vår Njutningsresa så skynda att anmäla dig innan den 20 februari så får du en fin Alla Hjärtans Dag-Present från oss 

Nya tag...

15 jan 2019

Tack 2018, och välkommen 2019  

Då har vi nått mitten av Januari, första månaden på på nya året (och en ny 7-års cykel, se tidigare blogginlägg)

Om du inte reflekterat över vad som hände / inte hände under 2018, ta dig då en funderare på det. Klappa dig på axeln för sådant som du genomförde, man ska alltid belöna och berömma sig själv. Det ger motivation till att orka ta nya tag, förnya dina mål och önskningar.

 

 

Ett tips är att skriva ner vad du har upplevt/gått igenom under 2018. Det har varit ett tufft år med många prövningar för många, och en helt del läxor att ta. Många har brutit upp relationer, blivit av med jobb, bekymmer m.m . Men upp medhakan, du har snart klarat testen!

Med andra ord, gör ett ”bokslut” för 2018, innan du tittar framåt och för kommande år.

 

Sedan ska du ta och skriva ner några mål för 2019. Vad förväntar du dig?  Vad har du för mål? Tycker du det är svårt så tipsar jag dig om följande 4 mål.

 

  1. Karriär, 
  2. Relation,
  3. Hälsa,
  4. Andlighet

 

Skriv ner allt du önskar om Karriär, kanske kommer det upp många olika punkter. Lista dem då från 1 och neråt. Ta det viktigaste målet, bara ett!!! När du genomför det så sätter du upp ett nytt mål osv...

Så gör du samma sak för Relationer, som är alla relationer, partner, vänner, familj etc, vad är viktigast här? Sätt upp ett mål för hälsa, det kan vara allt från att komma igång med träning, nya kostvanor till att till exempel börja morgonbada ;) Ett viktig mål som många glömmer är Andlighet, att lyssna inåt. Det kan du lära dig genom att meditera, affirmera eller helt enkelt utveckla din intuition, ett mycket viktigt mål för att skapa helhet. När du gör detta har du totalt 4 mål på gång, en i varje gengre så att säga.. Inte fler, för då blir det lätt ingenting. 

Om ett år, slutet av 2019, kan du kika på dina utsatta mål,  du kommer bli förvånad över hur mycket du faktiskt har nått av din målsättning.  Du kommer ha stor anledning att än en gång klappa dig på axeln ;)

 

Låt hjärtat visa vägen, ge dina drömmar liv, ta kommandot och tro på att allt är möjligt, bara du är medveten om vad du vill!

Anneli & Nina

Nytändning & livslust....

10 jan 2019

Nytt år, och nya möjligheter.  Det är inte bara nytt år, det är även en ny 7 års cykel vi går in i. Så hela januari ska du använda till att tänka till. Skala bort alla måsten, andras behöv och krav du har på dig, och ställ dig frågan: "hur vill jag att mina kommande 7 åt ska se ut, om det inte fanns några hinder eller måsten?

För det är där du börjar. Sedan formas det till tankar, drömmar och gärna visualisera en film med dig i huvudrollen om  dina kommande 7 år. 

Ett bra sätt kan vara att ladda upp för en nytändning och skapa livskraft. 

 

 

Häng  med oss till Almunecar på vår nästa resa i maj. Fyll på med energi, inspiration och tips och råd att nå dina mål.

Du hittar mer info om det under fliken "Event", där har du tider, priser med mera. Kolla gärna in oss på Facebook  #HelaDu och instagram @teamheladu 

 

Komma över tröskeln...

24 sep 2018

Oavsett om det handlar om nya vanor, träning eller andra mål i livet så är det just "uppstarten", att komma igång som är den första utmaningen, den andra är att faktiskt hänga kvar längre än några veckor.

 

Det är då man behöver suport, rätt målsättning och en hel del "jäklar anamma". Men när resultatet visar sig så blir det din drivkraft. 

 

#egen pt, #mental träning, #coaching

ta höjd...

23 sep 2018

Ta höjd och tänk större än störst. Våga tro att allt är möjligt och se dig själv nå dit du vill.

 

De flesta av oss har en tendens att minimera våra önskningar. Men det är inte svårare att nå stort, än litet. Oavsett om du tror på "The law of attraction" eller mental pepp, så funkar det!

Framsteg...

22 sep 2018

Alla har vi nog haft känslan av att sitta fast. Att inget händer, att man tror att det tillstånd man är i aldrig kommer att förändras, speciellt när man har en "dålig tid". 

 

Men saken är den att inget varar för evigt, inte ens dåliga tider, sorger etc.

Inte heller bra tider varar för evigt, man kan inte, och ska inte frysa tiden. 

Allt förändras, det är så vi utveckals, får nya chanser och växer som människor. 

Det gör även att du kan se till att förändringen går åt det håll du vill. 

Ha klart för dig vad det är du vill uppnå. Vad är ditt mål? Bryt ner det i delmål...och... I dag är du närmre än du var i går ;) 

Lyckas eller falla platt...

16 sep 2018

Har du oxå varit laddat till tusen, börjat träna, eller kanske försöker skapa nya vanor, införskaffar gymkort, mixer, våg och hel outfit. Tycker det är superkul i 2 veckor….. sen faller platt.

Skillnaden mellan att faktisk lyckats med den förändringen man vill uppnå är att få hjälp av PT både vad det gäller träning för kropp som mental träning.

 

 

Allt är möjligt, våga ge dig den förändring du vill uppnå, men se till att du har de ”verktyg” du behöver för att säkra utgången.

PT Nina Corney i full fart med egen träning, hon finns till din tjänst under alla våra MåBäst resor. Under en veckas tid blir du vägledd och coachad på många olika plan, du får en bra plan och målsättning som håller för att lyckas. 

Din superpower....

15 sep 2018

Din superkraft är att du är du och unik.

 

 

 

Så var ditt bästa jag, utveckla dig själv, istället för en dålig kopia av någon annan.

 

#superboost, #måbästvecka, #inspirationsresa, @teamheladu

Kom ihåg att ha kul....

14 sep 2018

Ett skratt förlänger livet, visst är det så, om inte annat så blir det väldigt mycket roligare.

 

Man får det inte roligare än man gör sig ;)

 

Förebilder...

10 sep 2018

Det kan vara så svårt att vara motiverad hela vägen ut.  Även om man har ett mål som är lockande. Det är då man börjar hitta ursäkter för att slippa, hjärnan är finurlig och tankens kraft enorm.

 

Att skaffa sig bra förebilder, människor som gjort det omöjliga möjligt genom att bryta förutfattade meningar och fyrkantigt tänkande, kan faktiskt hjälpa dig att hålla motivationen uppe. 

 

Jag har flera bra förebilder, bland annat Lousie Hay, som kom ut med sin första bok efter 50 års ålder, lärde sig PC-program  vid 60-70, tog salsa lektioner vid 80, och fortsatt utveckla sig och se möjligheter ända till sitt sista andetag vid 90-årsålder. 

 

Sen alla dessa idrottsatleter med handikapp, de visar verkligen att allt är möjligt.  Kanske för att deras motivation blir extra stark... och de visar verkligen att allt är möjligt, bara man vill det tillräckligt mycket.

 

Men ha någon att se upp till, tänk på den personen när det känns svårt, trögt och omöjligt, att kunde XXX så kan jag!

The power of the mind...

9 sep 2018

Tankens kraft är inte att förringa. har vi inte rätt inställning, rätt mål och tror på att vi klarar det  så gör vi troligtvis inte det.

Steg ett är att ha ett mål, du tror på, och en tidsplan. 

Det gäller inte bara träning för kroppen, utan för alla mål vi vill uppnå. Ibland kan det vara bra att få hjälp med målsättningen för att komma dit man vill.

Tankens kraft är underskattad. 

#tankenskraft, #heladu, @teamheladu 

← Äldre inlägg